Hoi! Ik ben Jeroen Bosgraaf en de afgelopen 5 maanden heb ik stage gelopen bij backend team 2 van DIJ. En samen met heel veel andere leuke collega’s! In deze blogpost ga ik jullie wat vertellen over mijn bevindingen bij DIJ en de reden dat ik gekozen heb voor een stage bij DIJ.

Best even wennen, maar iedereen is super behulpzaam

Mijn stageperiode is begonnen op 26-08-2019 en het begin was best wel wennen in vergelijking met school. Gelukkig hebben de jongens me hiermee enorm geholpen! Na de eerste twee weken begon ik de werkwijze en tools een beetje eigen te maken en lukte het om al een beetje mee ontwikkelen aan de projecten van team 2. Ook kreeg ik super goede ondersteuning van de mensen uit team 2. Als ik iets niet snapte kon ik dit aangeven in het team en werd ik meteen geholpen door iemand uit het team.

Na ongeveer 2 maanden zat ik helemaal lekker in het team. Ik kon volop mee ontwikkelen, was veel aan het leren van de SCRUM methode en kreeg zelfs de mogelijkheid om mijn Laravel certificaat te halen (wat helaas niet mogelijk was, want ik ben nog geen 18).

Het fijne aan het stage lopen bij DIJ vond ik ook de flexibele werktijden. Je bent zelf verantwoordelijk voor de 40 uur die je per week maakt, maar hoeft niet per se om 8.30 uur te beginnen en in overleg met collega’s kan je je tijd indelen.

Het einde is (helaas) in zicht

Op het moment van typen zit ik in mijn laatste stagemaand bij DIJ. Ik vind dit echt heel erg jammer. Dit was namelijk niet alleen een hele leerzame periode, maar ook een hele leuke periode met leuke collega’s, uitdagende opdrachten en leuke feestjes. Ik heb echt het gevoel gekregen dat ik een deel uitmaak van het team.

Behalve dat ik lekker heb meegewerkt aan projecten, heb ik ook heel veel meer geleerd over het Laravel framework en PHP zelf. Dat heeft mijn denkwijze ook erg veranderd. Zo ben ik met een andere blik gaan kijken naar verschillende ontwikkel scenarios. Nu let ik ook buiten werktijd meer op mijn eigen codestyle en probeer ik meer testen te schrijven. Ook probeer ik andere werkwijzen eigen te maken zoals het vaker committen van een feature of hotfix.

Ik heb een super leuke en leerzame stage gehad. Hopelijk kan ik na mijn opleiding terug komen bij dit topbedrijf! (Goed plan! - red.)

Geschreven door: Jeroen Bosgraaf

Meer kennis bijspijkeren? Kom dan naar onze Meetup: Ode aan de Code!

Bekijk onze Meetups

Wij zijn altijd op zoek naar getalenteerde vakgenoten!

Bekijk onze vacatures